Back to Church Sunday

Michael Harvey, het brein achter Back to Church Sunday, was op 21 april jl in  Nederland.Hij gaf een workshop en een inleiding: hij haalde alles uit de kast om pastores, predikanten, priesters, plaatselijk kader te betrekken bij het principe van een uitnodigende kerk. De kerken in Nederland inspireerde hij voor het initiatief om een Kerkproeverij te organiseren.

Zeker twintig kerken in Nederland doen mee met het initiatief om samen op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 een kerkdienst te organiseren in het kader van een invitatie zaterdag/zondag. Idee, is dat mensen uit de plaatselijke parochie en gemeente iemand uit de eigen kring uitnodigen die weinig vertrouwd is met de kerk en het best wel leuk vindt om samen met iemand anders een keer een kerkdienst te bezoeken. De campagne waarbinnen dit vorm krijgt, heet ‘Kerkproeverij’. Het succes hangt af van plaatselijke pastores en vrijwilligers die het idee in de eigen kerk oppakken.

Wilt u meedoen? Wilt u hier meer over lezen? Kijk dan op www.raadvankerken.nl