Raad van Kerken Eindhoven

Studenten

Welcome

In de aankomsthal van Eindhoven Airport stonden twee jonge mensen, naast een groot verticaal spandoek, waarop stond “Tilburg University”.
Ze stonden daar de hele dag, en hadden van Starbucks gratis (!) koffie gekregen. Ze wachtten op vluchten uit oost Europa.

Daar komen veel nieuwe studenten vandaan die gaan beginnen in Tilburg op de universiteit. Deze twee stonden daar om hen op te vangen, en de weg te wijzen. De weg naar de bushalte, de weg naar het station, waar de trein gaat naar Tilburg Universiteit.
Ze vertelden dat je die nieuwe studenten zo herkent, want ze zijn jong, en staan een beetje verdwaasd om zich heen te kijken als ze uit de schuifdeuren komen.

Ik vertelde over de gebedsruimte op het vliegveld en zei “Ik neem aan dat er op de universiteit ook een gebedsruimte is?”
“Ja zeker!” zeiden ze.
En ook op die plek is het heel zinvol dat er een gebedsruimte is. En ook daar maken er mensen gebruik van, met uiteenlopende religieuze achtergrond.

Wij leven in een tijd dat veel mensen zoekende zijn. Zoekende naar de zin van dit leven, zoekende naar richting. En dat valt niet mee, want er zijn zoveel verschillende richtingen en mogelijkheden.
Op levensbeschouwelijk gebied staan ze verdwaasd om zich heen te kijken.
Hoe belangrijk is het dan, dat er dan mensen zijn om hun de weg te wijzen.

Mirjam van Nie