Raad van Kerken Eindhoven

Geslaagd

Geslaagd

Op het terras van Eindhoven Airport zag ik een vrouw met haar neus tegen de ruit naar beneden kijken. Bent u iemand aan het uitzwaaien vroeg ik. Nee, zei ze, ik probeer om mijn kleinzoon te zien. Hij heeft vorige week zijn laatste vak voor zijn eindexamen gedaan, en nu heeft hij een baantje hier op het vliegveld. Ik ben gekomen om hem te steunen. Ze vertelde over de bijzondere band die ze had met haar kleinzoon, en hoe hij na problemen te hebben overwonnen, nu toch dat examen had gedaan. Toen ik zei dat ik luchthavenpastor ben zei ze, tijdens die examens heb ik een kaarsje opgestoken, want het was spannend. Een paar weken later zag ik haar weer. Ik vroeg hoe het met haar kleinzoon was, ze vertelde stralend dat hij was geslaagd, en dat het baantje op het vliegveld heel goed beviel. Ik zei wat fijn voor jullie, gefeliciteerd. De vrouw zei, na de goede uitslag, heb ik wéér een kaarsje aangestoken uit dankbaarheid. Je kan wel wat vragen, maar als je het dan krijgt, mag je ook dankbaar zijn. Wat was dat een mooie levensles, zomaar op het terras.

Mirjam van Nie