Raad van Kerken Eindhoven

Politiek

De gesprekken op het vliegveld beginnen vaak met “waar gaat u naartoe”, of “wie kom je ophalen”. Maar zomaar op eens kan het gesprek een andere wending nemen, en komt het op geloven, of ook wel op politiek. Een man in de aankomsthal vertelde over zijn gehandicapte dochter, en hoe erg het wel niet was, dat de sociale werkplaats waar ze werkte, gesloten werd. Ik sprak een vrouw, die op weg was naar Manchester. Ze woonde en werkte al vele jaren in Engeland, en was op familiebezoek geweest in Limburg. Toen kwamen we over brexit te spreken. Ze vond dat een heel moeilijke zaak, en had zelfs overwogen om weer in Nederland te gaan wonen. Maar vanwege al haar contacten in Engeland had ze besloten daar toch maar te blijven. Ook kwam ik een keer personeelsleden van Ryan Air tegen, die folders uitdeelden. Het vliegveld is een plaats waar de actualiteit en de politieke ontwikkelingen volop aanwezig zijn. Wat mooi, om temidden van al die ontwikkelingen een plaats van rust en stilte te kunnen bieden. Ik hoop dat de kerk ook zo’n plaats mag zijn. Midden in de wereld, met alles wat daar gebeurt, een plek van rust en stilte. Om nieuwe energie op te doen, om weer verder op reis te kunnen gaan.

Mirjam van Nie