Raad van Kerken Eindhoven

Naam

In de terminal van het vliegveld zag ik een vrouw, met haar baby. Het was een mooie baby, een meisje. Ik vroeg haar naam. De vrouw sprak spaans maar ze begreep mijn vraag. De naam van het kind was Martha. Toen gebaarde ze mij, dat ik mee moest komen, en even verderop, stond haar man, met in zijn armen het identieke tweelingzusje van Martha. Haar naam was Maria. Wat mooi om deze twee bijbelse namen, tegen te komen. In de gebedsruimte was een man een rozenkrans aan het bidden. Ik wachtte tot hij daar mee klaar was en toen raakten we aan de praat. Een fransman onderweg naar Marseille. Hij zou binnenkort diaken gewijd worden, en vertelde over de weg die hij had afgelegd om tot deze stap te komen. Toen vroeg hij mij, hoe is je naam, dan kan ik voor je bidden. Ik vertelde mijn naam, en vroeg ook naar de zijne (Paul). Ontmoetingen op het vliegveld kunnen mooi en verrassend zijn, maar als je elkaar bij de naam gaat noemen, dan komt het dichtbij, en krijgt de ontmoeting een bijzondere dimensie. Dan kan je namelijk iemands naam noemen in het gebed.

Mirjam van Nie