Stuiterkerk

Op het vliegveld sprak ik een vrouw die haar zus had weggebracht, die naar Spanje ging. Ze vertelde over haar zus, en hoe hard ze gewerkt had, en vacantie verdiend had. Ik zei dat ik luchthavenpastor ben. Ze begreep meteen wat dat is, en vertelde dat haar zus naar een stuiterkerk gaat. Wat bedoelt u? vroeg ik verbaasd. Ze bedoelde een kerk waar iedereen met de handen omhoog staat te dansen en te hopsen. De zus voelde zich prima thuis in die kerk, het paste bij haar persoon. Er zijn vele verschillende mensen, en vele verschillende manieren om God te loven. Wat een kliederkerk is, dat wist ik al, maar van een stuiterkerk had ik nog nooit gehoord. Dat is en verrassende van dit soort ontmoetingen. Je leert altijd weer wat nieuws.

Mirjam van Nie